Wszystkie smaki prowadzą do michy
Blog > Komentarze do wpisu

Żeberka pieczone na kapuście.

To kolejne weekendowe danie Podobno wszystkim smakowało.


 

SKŁADNIKI


1 kg. żeberek

 1kg kapusty kiszonej

przyprawa do żeberek, kminek , majeranej 

3 cebule 

morele z puszki

2 łyżki oleju

WYKONANIE

Kapustę opłukać ciepłą wodą, wycisnąć, trochę posiekać. Cebulkę ududsić na patelni, dodać kapustę, kminek, majeranek i trochę podsmażyć. Wyłożyć do  żaroodpornego naczynia.

 

Żeberka należy dzień wcześniej obtoczyć w marynacie z oleju i przyparwie do żeberek. Tak zamarynowane obtaczamy w mące i obsmażamy na tłuszczu.

 

 Układamy na kapuście. Na żeberka wykładamy morele z puszki. Pieczemy ok 1, 5 godz. w średnio nagrzanym piekarniku. Można trochę zostawć kapusty i posypać po wierzchu.

 Gotowe

 

SMACZNEGO

niedziela, 01 grudnia 2013, pozytywna45
SMACZNEGO

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Visit Ewa Marzec's profile on Pinterest. Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych
Katalog-blogow.pl Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Wszystkie przepisy są na Petitchef PL
Skopiuj CSS