Wszystkie smaki prowadzą do michy
Blog > Komentarze do wpisu

Schab duszony z warzywami i żurawiną

Trochę nazbierało się moich przepisów, więc czas je wystawić. Na początek schab i jego różne wersje.

 

 

SKŁADNIKI

  • 70 dag. schabu
  • 2 marchewki
  • 1/4 selera
  • 1/2 pora
  • przyprawa typu Staropolska
  • 1 cebula
  • 3 łyżki żurawiny ze słoika
  • olej

WYKONANIE

Schab pokroić na cienkie kawałki, przyprawić i zostawić na 1 godzinę. W tym czasie warzywa pokroić w kostkę. Cebulkę lekko poddusić.

Schab obsmażyć z obu stron na oleju, przełożyć do garnka podlać ok pół szklanki wody. Wsypać wszystkie warzywa. Nakryć i gotować na małym ogniu ok 40 min. Mieszać od czasu , do czasu. Sprawdzamy mięso jeśli jest twarde gotujemy  dłużej. Pod koniec dodać żurawinę.

SMACZNEGO 

 

czwartek, 16 stycznia 2014, pozytywna45
SMACZNEGO

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Visit Ewa Marzec's profile on Pinterest. Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych
Katalog-blogow.pl Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Wszystkie przepisy są na Petitchef PL
Skopiuj CSS