Wszystkie smaki prowadzą do michy
Blog > Komentarze do wpisu

Zapiekanka z pangi

Przepis, który dostałam bardzo dawno, dzisiaj odświeżony . Zapiekana ryba , smakuje wyśmienicie.

 

 

 

SKŁADNIKI:

  • 3 duże filety z pangi ( może być inna ryba)
  • 1/2 kg pieczarek
  • 3 duże cebule
  • 20 dag. sera żółtego do starcia.
  • 0,25 l śmietany , kwaśnej
  • 1 jajko

WYKONANIE:

Rybę kroimy na małe kawałki , przyprawiamy, obtaczamy w mące i smażymy. Układamy w naczyniu żaroodpornym, u mnie forma do tarty ( duża)

Na rybkę wykładamy pieczarki wcześniej drobno skrojone i podsmażone tak, żeby woda odparowała. Pieczarki lekko doprawić do smaku.. Na pieczarki układamy uduszoną cebulkę.. Na to wszystko, śmietana rozbita z jajkiem. Zapiekamy 30 minut. Po tym czasie posypujemy startym serem i pieczemy jeszcze ok 10 min.

Podajemy z dowolną surówką.

 

SMACZNEGO

sobota, 08 lutego 2014, pozytywna45
SMACZNEGO

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Visit Ewa Marzec's profile on Pinterest. Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych
Katalog-blogow.pl Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Wszystkie przepisy są na Petitchef PL
Skopiuj CSS